IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
10:58 | 25 февруари 2015
Обновен: 19:20 | 6 септември 2024

Горското: Сечта в "Аспарухово" не е опасна

Провежданите сечи не създават по никакъв начин предпоставки за свличане на земни маси.

По материала работи: Деян Михайлов
Горското: Сечта в "Аспарухово" не е опасна

Изсичане на дървета има предимно в районите на кварталите „Аспарухово“ и „Възраждане“, както и в селата Каменар и Дъбравино. Нарушенията се извършват предимно в тъмната част на деня и от лица с нисък социален статус и преобладаващо ромско население, съобщават от Държавно горско стопанство – Варна в отговор на запитване от кмета Иван Портних във връзка със зачестили сигнали от граждани.

Провежданите сечи не създават по никакъв начин предпоставки за свличане на земни маси, обезлесяване на терени и предпоставки за наводнения, твърдят от стопанството. Оттам информират, че е  проведена сеч в района на кв. „Аспарухово“ на площ от 1,1 хектара и очаквана кубатура от 53 куб. м. Сечта се извършва от фирма „Ив-Ди-Комерс“ ЕООД, по договор от 2014 г. за покупко-продажба на дървесина на корен.

Извършват се постоянни проверки, включително и съвместни, с участието на мобилните екипи на съседните горски стопанства, Регионалната дирекция по горите и IV-то РПУ. От началото на годината са съставени 22 акта, задържани са две каруци и 4,5 куб. м. дърва за огрев, съобщават още от Горското стопанство.

Коментари

Новини Варна