IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
18:10 | 18 февруари 2015
Обновен: 05:21 | 24 август 2024

Затягат мерките срещу заразите във въздушния транспорт

Летище Варна бе домакин на работен семинар за подобряване контрола и координацията на мерките за ограничаване на инфекциозните болести във въздушния транспорт

По материала работи: Ставри Таргов
Затягат мерките срещу заразите във въздушния транспорт

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД бе домакин на работен семинар, който се проведе  на  на летище Варна. Темата бе  AIRSAN, проект на Европейския съюз  за подобряване контрола и координацията на мерките за ограничаване на инфекциозните болести във въздушния транспорт.
Партньори по проекта са публични здравни власти, авиокомпании, летища и международни организации като Световната здравна организация (СЗО), Международната организация за гражданска авиация (ICAO) и Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).
Координатор на  AIRSAN са институт „Робърт Кох“, Берлин, Германия и холандският институт за контрол на общественото здраве и инфекциозни заболявания.
В срещата участваха представители на всички институции, имащи отношение към темата, като целта бе практическа подкрепа в изработването на единен алгоритъм за действия в подобни ситуации.
Задачата бе да подпомогне въвеждането на ръководство за "Дистанционна оценка и управление на риска от заразни болести на борда на самолет" чрез подобряване на сътрудничеството и комуникацията между авиокомпании, оперативните летищни служби и публичните здравни власти, съобщиха от пресслужбата на летище Варна.

Черно море

 

 

 

Коментари

Новини Варна