IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
15:28 | 18 февруари 2015
Обновен: 22:16 | 11 септември 2024

Почетоха съветските защитници (СНИМКИ)

Цветя и венци бяха положени пред паметника на старите гробища

По материала работи: Златина Добрева
Почетоха съветските защитници (СНИМКИ)

Десетки варненци и официални лица се събраха пред  паметника на съветските войници на централните гробища във Варна. Бяха поднесени венци и цветя по повод 23 февруари, който в Русия се отбелязва като Ден на защитника на Отечеството.
Заупокойна молитва отслужиха свещеници от Варненската и великопреславска митрополия. Сред официалните лица бяха областният управител Стоян Пасев, заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев, районни кметове, председателят на градския съвет на БСП Борислав Гуцанов, Андрей Василев и д-р Иван Иванов от ПП “Движение Нашият град” и др. В словото си генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук подчерта, че този ден е празник на воинската слава.
"С чувство на дълбока признателност почитаме днес паметта на съветските войни, отдали живота си за живота и щастието на потомците. Ще помним героите и ще пазим спомена за тях. Особено значение Денят на защитника на отечеството придобива в годината, когато се навършват 70 г. от деня на победата", каза Сергей Лукянчук.
Елена Кирова

Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна