Варна 10°
fallback
Начало
20:15 | 27 декември 2014
Обновен: 21:22 | 24 октомври 2024

От догодина общината ще знае за всяка регистрирана в КАТ кола

Новите собственици няма да се редят на втора опашка, но няма да могат да скрият данъка

По материала работи: Ставри Таргов

Общинските данъчни погват хиляди длъжници, които досега са си спестявали плащането на данъка върху колите. От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ, информира НоваТВ.

Гражданите вече няма да се редят на второ място - в общината, за да обявяват собствеността си, но няма и да може да се "скрият".

По закон ще дължат данъци за 5 години назад. Ако годишно налогът им е 100 лева - общо 500. Към това трябва да добавят лихвите - около 50-60 лева и не само. Ще им се наложи да приготвят пари и за глоба - всяка община ще реши каква да е тя.

До момента на практика се оказваше достатъчно да регистрираме колата си в КАТ и можехме да си спестим безнаказано плащането на данъка в общината. Защото при проверка на пътя, никой не иска документ за платен данък.

С новата система общините ще събират повече пари, а хората ще чакат по-малко.

От Министерството на финансите са категорични - за не повече от няколко часа информацията, от която и да е „Пътна полиция", ще стига до съответната община. Ведомството ще събира и насочва данните за всяка кола в страната.

Черно море

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback