IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
19:49 | 2 декември 2014
Обновен: 15:49 | 31 август 2024

Търговец: Темата с китайските играчки се преекспонира

Според официалните данни от началото на годината до момента са извършени 4000 проверки в цялата страна, установени са 120 нарушения

По материала работи: manager
Търговец: Темата с китайските играчки се преекспонира

Темата, че китайските играчки са вредни и опасни, се преекспонира. Това каза пред вестник „Черно море“ търговецът Деян Веселинов, който също продава такива стоки.

 

Екипът ни потърси Веселинов във връзка със започналите масови проверки в страната на китайските играчки. Според официалните данни от началото на годината до момента са извършени 4000 проверки в цялата страна, установени са 120 нарушения, а глобите са в размер на 1,6 милиона лева.

 

Ако трябва да съм честен, 90 % от играчките на нашия пазар са произведени в Китай. Дори и тези в скъпите магазини са китайски. Тук въпросът според мен не е, че трябва да се санкционира всичко китайско, а да се гледа качеството, защото азиатската страна произвежда и добри играчки, каза Деян Веселинов.

 

Има такива, които миришат неприятно, други пускат бои, вредни за кожата. Разберете, търговците не искат да вредят на клиентите си. Дори да си недобронамерен и да заредиш евтино и некачествено, само веднъж ще ти мине номерът, защото като те усети клиентът, че лъжеш и му вредиш, повече няма да дойде при теб да си купи, категоричен е търговецът.


Има доста изисквания към етикетите на тези играчки.  Попадал съм даже на етикет на детски пистолет, че играчката е за „дете над 18 години“. Това е абсурдно, кой на 18 ще си играе с пистолетче за 5-годишно момче? Излиза, че трябва да го продавам само на студенти първа година, възмути се Веселинов.

 

Деян Балев

 

Коментари

Новини Варна