Варна 25°
fallback
Начало
16:39 | 22 юни 2014
Обновен: 10:22 | 5 октомври 2024

Отмениха тържественото откриване на „Любовта е лудост”, заради трагедията в „Аспарухово”

Отмениха тържественото откриване на „Любовта е лудост”, заради трагедията в „Аспарухово”

По материала работи: Слав Велев

Фестивалът тръгна с премиерата на новата българо-израелска продукция „Българска рапсодия”

Заради трагичните събития в „Аспарухово” организаторите на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” отмениха тържественото откриване на събитието вчера. Нямаше духов оркестър, нямаше я и традиционната червена пътека, по която дефилираха гостите в предходни издания на феста. Вместо това откриването започна с една минута мълчание в памет на жертвите от „Аспарухово”. Все пак гостите преминаха през шпалир от моряци пред входа на ФКЦ. 

„Фестивалът ще премине под сянката на трагичните събития от последните дни”, обяви директорът на „Любовта е лудост” проф. Александър Грозев. Иначе фестивалът се завъртя със световната премиера на новата българо-израелска продукция „Българска рапсодия” на режисьора Иван Ничев, лентата бе прожектирана снощи в зала 1 на ФКЦ. В дните до 28 юни ще видим 88 ленти, от които близо 50 са премиерни. Те са дело на кинематографиите на 23 държави.

Конкурсната програма включва 12 филма – от Румъния, Франция, Белгия, Великобритания, Испания, Турция, Азербайджан, Португалия, Русия, Украйна, Германия и Полша. Лентите ще бъдат оценявани от 5-членно жури, председателствано от грузинската режисьорка Нана Джорджадзе.

ЮЛИЯН АТАНАСОВ

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback