IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
07:21 | 8 юли 2014
Обновен: 22:04 | 5 октомври 2024

Бизнесът търси площи за хранителни магазини във Варна

Бизнесът търси площи за хранителни магазини във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Бизнесът търси площи за хранителни магазини във Варна

Търговска площ от 100 кв. м в центъра на морската столица може да се намери за 450 евро, цените на Червения площад са в пъти по-високи
Най-търсените площи за наемане от бизнеса във Варна са магазините за хранителни стоки, дрехи, алкохол и цигари. Това съобщиха пред „Черно море“ местни брокери на недвижими имоти.
Сделките в този сектор са на различни цени. От 150 - 200 лева за малки магазинчета по крайните квартали и на сравнително тихи улици до 350 - 500 евро за помещенията със средна големина, но сравнително добра локация.
Магазин под наем в центъра на морската столица с големина от 100 квадрата може да се намери за 450 евро. Ново помещение в квартал „Левски“ със същата големина обаче ще ви струва 750 евро.
Заради отличната си локация районът на Червения площад продължава да държи високи цени. Тук едно заведение с площ от 176 квадратни метра, напълно оборудвано, се предлага под наем срещу 1200 евро, твърдят брокери.
Те забелязват и крехко оживление на пазара на недвижимите имоти като цяло. След петгодишното пропадане по показателите цени, сделки, интерес на купувачите имотният пазар у нас започва да се съвзема, твърдят експертите.
Според тях е положително, че новото строителство излиза от дългия застой. Там се отчита, макар и бавен, но важен позитивен обрат, който води след себе си и купувачите на жилищния пазар.
Сделките с жилища на етап груб строеж отново набират скорост, разкриват брокери. По техни данни над 10% от продажбите през първото тримесечие на 2014 г. са направени преди получаването на Акт 14. Тук е важно да се отбележи, че хората вече се доверяват на доказани експерти и строителни фирми.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна