IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Начало
13:02 | 3 юли 2014
Обновен: 18:24 | 26 септември 2024

Специална машинa чисти варненския плаж

Специална машинa чисти варненския плаж

По материала работи: Златина Добрева
Специална машинa чисти варненския плаж

Специална машина ще почиства варненския плаж от утре. Новата придобивка бе представена от представителя на концесионера на „Алея първа“ Андрей Василев.
Машината е по амекирански лиценз и за 1 час почиства 4 декара, каза пред „Черно море“ техническият директор на фирмата производител Енчо Москов. Той добави, че това е първата по рода си машина в България. Тя може да минава и между подредените на плажа чадъри.
Твърдя, че това е най-ефективната техника за почистване на плажове, тя загребва пясъка, улавя боклука, пуска пясъка и след това заравнява, обясни принципа на действие Москов.
Заедно с трактора инвестицията е в размер на 100 000 лева, каза Андрей Василев. Варненци получават това, което заслужават. Сега плажът ще бъде по-чист, добави Василев. Той разкри, че машината ще чисти всеки ден в часовете между 5.30 и 8.30 сутринта.
Така няма да пречим на плажуващите, гарантира Андрей Василев. При добри финансови показатели догодина може да се сдобием с още една такава машина, разкри още представителят на концесионера на „Алея първа“.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна