IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
12:26 | 9 януари 2014
Обновен: 00:21 | 20 септември 2024

845 души искат да работят в НАП

845 души искат да работят в НАП

По материала работи: Златина Добрева
845 души искат да работят в НАП

845 кандидати се явиха на първия етап от конкурса, който Териториалната дирекция на НАП – Варна, обяви за новото звено „Фискален контрол“. Конкурсът се проведе в сряда.
Кандидатите запълниха 9 от залите на Техническия университет в града ни. Допуснатите до решаване на теста за професионални знания и умения бяха 1016 души, но 171 от тях не се явиха. Средно по 21 човека кандидатстваха за 1 работно място.
Предстои проверка на теста и тези, които са издържали, ще се явят на  втория етап от конкурса, който  ще бъде  интервю – събеседване, уточниха от пресцентъра на НАП.
Оттам припомниха, че звеното  „Фискален контрол“ функционира от 1 януари тази година. Служителите работят в екипи. Работата им е свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Данъчните следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика, обясниха от НАП.
Служителите в звеното са обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си.

Коментари

Новини Варна