IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
06:33 | 10 януари 2014
Обновен: 00:21 | 20 септември 2024

Искат „Газпром“ да строи пътища по ОУП на Варна

Искат „Газпром“ да строи пътища по ОУП на Варна

По материала работи: Златина Добрева
Искат „Газпром“ да строи пътища по ОУП на Варна

Инвеститорът на „Южен поток“ да предвиди изграждането на необходимите му трасета за реализирането на строителните дейности по проекта с новите пътни отсечки, заложени за изграждане в район „Аспарухово“ по Общия устройствен план на Варна. Това препоръчва на Националния експертен съвет постоянната комисия по архитектура, която функционира в рамките на Общинския съвет в града при разглеждането на Подробния устройствен план (ПУП) на обекта.
Идеята бе представена пред местните народни избраници от главния архитект на район „Аспарухово“ Виктор Бузев. „В проекта тези трасета са заложени все по съществуващи горски и полски черни пътища, които в този си вид е пълен абсурд да могат да обслужат нуждите на тежката строителна техника. Ще трябва да се режат дървета и да се полага асфалт, така че община Варна може да извлече икономическа изгода от случващото се, като фирмата инвеститор изгради за целта някои от вече предварително заложените пътища в ОУП“, аргументира се Бузев.
След дълго обсъждане между авторите на проекта за ПУП на „Южен поток“ общинската администрация и местните народни избраници предложението на Бузев бе прието с единодушно гласуване от страна на членовете на архитектурната комисия. Съветниците от архитектурната комисия дадоха и положителното си становище за съгласуването на подробния устройствен план за строителството на сухопътната част на „Южен поток“ в границата на община Варна.

Слав Велев

Коментари

Новини Варна