IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
10:24 | 13 януари 2014
Обновен: 13:37 | 18 септември 2024

Одобриха строежа на „Южен поток“

Одобриха строежа на „Южен поток“

По материала работи: Златина Добрева
Одобриха строежа на „Южен поток“

Местният парламент одобри подробния устройствен план (ПУП) за строеж на сухоземната част на проекта „Южен поток“ на територията на община Варна. Това стана по време на 27-мото заседание на Общинският съвет в града.
„Не може да се вземат решения, които са стратегически за Варна, и да преминават, без да има широко публично осъждане", коментира зам.-председателят на съвета Янко Станев. Според него отношението на местната власт към „Южен поток“ е „доста несериозно“, тъй като съветниците не са разгледали нито един държавен нормативен документ на базата, на който се реализира проектът за изграждане на газопровода. Според Станев на заседанието е трябвало да присъства и представител на инвеститора.
„Аз ще гласувам за приемането на ПУП-а за "Южен поток", но няма да постъпя така при морската част на проекта“, заяви още зам.-председателят на Общинския съвет.
В крайна сметка местните парламентаристи приеха окончателния план за ПУП и План за застрояване за линейни обекти на техническата инфраструктура във връзка със сухоземната част на проекта “Преносен газопровод Южен поток на територията на Република България” с 36 гласа „за“ и 2 – „против“.

Коментари

Новини Варна