IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
11:42 | 5 февруари 2014
Обновен: 04:33 | 18 септември 2024

Отпадат разрешителните за реклами до 0,25 кв. м

Отпадат разрешителните за реклами до 0,25 кв. м

По материала работи: Златина Добрева
Отпадат разрешителните за реклами до 0,25 кв. м


СЛАВ ЛЮБОМИРОВ

Варненските търговци ще могат да поставят рекламни текстове на обектите си и без разрешително. Това реши правната комисия към местния парламент в града при обсъждането на промени в съответната нормативна уредба. Свободният режим се въвежда само за такива рекламни текстове, които са с площ до 0,25 кв. м и са поставени на нивото на партера, успоредно на стената. Досега за този тип реклама се издаваше разрешително от районните кметства в града. С отпадането на това изискване ще се облекчи дейността, предимно на малките търговци във Варна, коментира председателката на правната комисия Юлия Боева.
На същото заседание местните депутати разгледаха и промениха забранителния режим за поставяне на рекламни съоръжения на сгради-паметници на културата. От администрацията на кмета Иван Портних, коментираха, че действащата към момента общинска нормативна уредба не отговаря на изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) в частта му, отнасяща се до рекламирането върху паметници на културата. С направените промени се въвежда нов текст, според който може да се поставят информационни табели върху защитени сгради, само ако те предварително са съгласувани с Министерството на културата и отговарят на всички останали изисквания на наредбата за рекламната дейност на територията на община Варна.

Коментари

Новини Варна