IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
14:41 | 25 февруари 2014
Обновен: 12:04 | 10 септември 2024

От 4 март плащаме данъци с отстъпка

От 4 март плащаме данъци с отстъпка

По материала работи: Златина Добрева
От 4 март плащаме данъци с отстъпка

Кампанията по плащането на местните налози и такса битови отпадъци във Варна стартира официално на 4 март. Може да се възползвате от 5% отстъпка от задължението за такса смет, ако то бъде погасено до 30 април. Облекчението не е предвидено по закон, но е одобрено с решение на местния парламент и гражданите могат да се възползват от него.
Данъкът върху недвижимите имоти, данъкът за превозните средства и таксата за битови отпадъци се заплащат на две равни вноски в срок до 30 юни и до 31 октомври. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто.
Oбщина Варна предоставя възможност на всички физически и юридически лица да проверят задълженията си онлайн, чрез официалния сайт на община Варна www.varna.bg. С въвеждане на ЕГН (ЕИК), входящ номер и дата на подадена от лицето данъчна декларация, могат да бъдат направени проверки на цялостния данъчен статус на съответното лице – задължения за текущата 2014 г., непогасени задължения за предходни години, последни плащания по дати, както и справка за декларирани имоти и превозни средства и за закрити партиди. Всички желаещи могат да разпечатат и годишните си съобщения.
Кампанията по плащането на местните налози и такса битови отпадъци стартира официално на 4 март, но данъкоплатците във Варна вече могат да правят своите плащания. Администрацията е готова за старт на кампанията и касите за плащанията работят.
Задълженията за местни данъци и таксата за битови отпадъци в община Варна през 2014 година могат да се плащат само в специализираните за това места.

Коментари

Новини Варна