IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Начало
13:38 | 13 май 2014
Обновен: 08:48 | 5 октомври 2024

Утре последно подаваме декларации по ДДС

Утре последно подаваме декларации по ДДС

По материала работи: Златина Добрева
Утре последно подаваме декларации по ДДС

Утре изтича срокът, в който трябва да подадем справка декларация по Закона за ДДС, съобщават от НАП. Данъчните допълват, че освен с тази декларация трябва да се дадат и отчетните регистри и да се внесе дължимият ДДС за април.
Също до днес се подава и VIES-декларацията от регистрирано лице, което е извършило вътрешнообщностни за ЕС доставки, казват от НАП.
Освен тези с вътрешнообщностните доставки подобна декларация подават и посредниците в тристранна операция. Тук изключението е при получено авансово плащане от посредник в тристранна операция или доставки на услуги по чл. 21, ал. 2 от Закона за ДДС, с място на изпълнение на територията на друга държава членка за данъчния период, в случая месец април, допълват данъчните.
До 15 май пък е срокът, в който по Закона за корпоративното подоходно облагане се внасят месечните авансови вноски за май за корпоративния данък.

Коментари

Новини Варна