IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
06:35 | 21 септември 2014
Обновен: 14:43 | 11 септември 2024

Тежка катастрофа затвори Прохода на Републиката, една жена е загинала

Тежка катастрофа затвори Прохода на Републиката, една жена е загинала

По материала работи: Пламен Янков
Тежка катастрофа затвори Прохода на Републиката, една жена е загинала

Проходът на Републиката е затворен заради тежък пътен инцидент, при който загина млада жена.

Катастрофата е станала тази сутрин около 04:30 ч., на около километър от върха, в посока Велико Търново, съобщават от полицията.
Румънски автобус „Мерцедес", управляван от 44-годишен румънски гражданин, движещ се в посока от Стара Загора към Велико Търново, се е преобърнал на пътното платно.
В резултат на инцидента е загинала 27-годишна румънска гражданка, пътничка в автобуса, и са пострадали още петима души. Към момента няма данни за състоянието им. Всички пострадали са откарани във великотърновската болница.
Водачът на автобуса е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.
Автобусът е изпълнявал курс от Турция за Румъния. В него са пътували общо 27 души. Причините за тежкия пътен инцидент се изясняват.
По случая е образувано досъдебно производство. Екипи на „Пътна полиция" - Велико Търново пренасочват автомобилите през прохода Шипка.

Коментари

Новини Варна