IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
18:16 | 13 август 2014
Обновен: 00:50 | 10 септември 2024

Ваньо Танов отрича конспирация в назначението си

Ваньо Танов отрича конспирация в назначението си

По материала работи: Борис Проданов
Ваньо Танов отрича конспирация в назначението си

Някои хора са притеснени от проверката, която се прави в момента в Агенция „Митници” и затова не са съгласни с промяната на ръководството, заяви Ваньо Танов.
По думите на новия шеф на митниците, който заемаше поста и в кабинета на ГЕРБ, недоволството срещу него може да бъде организирано само от хора, които смятат, че са им застрашени интересите в момента, информира Дарик.
Ваньо Танов беше назначен вчера със заповед на служебния финансов министър Румен Порожанов.
Името на Танов беше замесено в изтеклите телефонни записи с бившия премиер Бойко Борисов, в които му се казва да върне лиценза на пивоварна и да извърши назначения.
Пред "Дарик" Танов коментира, че по тези разговори двама главни прокурори са се произнасяли и не са отрили нищо.
На въпрос дали би се оттеглил заради недоволството от страна на партии и граждански организации, както го направи номинираната за министър на изборите Красимира Медарова, Танов отговори: „Не, какви са тези брожения. По тези разговори - два пъти са разглеждани, от двама различни главни прокурори. И двата пъти са прекратявани”.
Относно задачите, които си поставя, Танов заяви: „Сега гледам какви са приходите. Какво е заболяване и какво лекарство трябва. Аз разбирам, че някои хора са много притеснени какво ще излезе и организират”.
Той е категоричен, че не срещу него няма организирано недоволство. „Могат да го организират само хора, които смятат, че са им застрашени интересите в момента”, каза още Танов.

Коментари

Новини Варна