Варна 23°
fallback
Начало
18:01 | 8 август 2014
Обновен: 15:42 | 20 септември 2024

Машинист спаси влак от пожар

Машинист спаси влак от пожар

По материала работи: Деян Михайлов

Пътниците от бързия влак София - Бургас в четвъртък трябва да палят свещи за здравето на машиниста от столичното локомотивно депо Ивайло Марков, който предотврати трагедия, подобна на тази в “кардамския влак” през февруари 2009 г., съобщава 24 часа.

Мъжът усетил дим и мирис на изгоряло масло в машината, успял да спре летящия със 130 км в час влак и първи започнал да гаси. Инцидентът стана към 18,15 часа в четвъртък на влизане в гара Стара Загора.

Образуваното досъдебно производство трябва да потвърди или да отрече версията на машиниста, че в движение е дал накъсо силов кабел на хоризонталния вентилатор в машината, а от искрата се е подпалило изтичащо трансформаторно масло. В локомотива има 3 тона масло, щяхме да повторим кардамския случай, ако огънят се бе прехвърлил към вагоните, категоричен бе Марков. Пътниците били свалени от влака и прекарали дълго часа в полето 3 километра западно от гарата с багажа си, преди да продължат с нов локомотив за морето. Много от тях се оплакваха, че не са имали никаква информация как ще бъдат превозени.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback