IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
16:00 | 1 юли 2014
Обновен: 18:44 | 26 август 2024

"Атака" няма да крепи кворума, напуска НС

"Атака" няма да крепи кворума, напуска НС

По материала работи: Юлиян Атанасов
"Атака" няма да крепи кворума, напуска НС

"Атака" няма да участва в заседанията на Народното събрание до разпускането му, стана ясно от думите на лидера й Волен Сидеров, пише dnes.bg. Сидеров обяви пред журналисти, че не вижда смисъл от участието на националистите в пленарни заседания. Той смята, че в оставащия месец не може да се направи нищо полезно, освен да текат договорки.
Като съобщи, че в НС се провежда тайно съвещание между ГЕРБ, БСП и ДПС, Сидеров попита защо тайно се събират представителите на трите парламентарни групи и какво имат да обсъждат, след като датата на изборите е ясна.
Лидерът на националистите изрази съмнение, че задкулисно се подрежда формула за правителство в рамките на този парламент.
"Ние сме последователни - не участваме в заседанията на парламента и казахме, че правителството трябва час по-скоро да подаде оставка", коментира той и допълни, че в момента кворумът се крепи от ГЕРБ.
Националистът попита защо Бойко Борисов и ГЕРБ поддържат правителството и посочи, че начинът кабинетът да подаде оставка, е да няма кворум.
По думите му ясно е, че този кабинет е изгубил доверието и трябва да си ходи. Според него това трябва да стане "час по-скоро", няма нужда да се удължава с месеци на агония, "които нищо хубаво няма да родят, освен някакъв нов политически заговор".
Според Сидеров не се очертава добра политическа перспектива. Той прогнозира влизане в период на перманентна политическа криза, "може би избори след избори".
В отговор на въпрос за промените в Наказателния кодекс заради опитите за дестабилизация на банки от последните дни, Сидеров отбеляза, че се обсъждат наказателни мерки срещу критиците на банките, което е много опасно. Той се обяви против всякакви закони, които налагат строги санкции срещу всеки, който накърни "комфорта на банкерите".

 

Коментари

Новини Варна