IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
07:22 | 30 юни 2014
Обновен: 23:39 | 25 август 2024

ГЕРБ не иска министри в кабинета "Орешарски", увери Московски

ГЕРБ не иска министри в кабинета "Орешарски", увери Московски

По материала работи: Юлиян Атанасов
ГЕРБ не иска министри в кабинета "Орешарски", увери Московски



Според депутата от ГЕРБ Ивайло Московски едва ли партиите ще държат твърдо на свои претенденти за служебен премиер. „Логично и правилно е президентът Росен Плевнелиев да проведе консултации за служебния премиер, не вярвам, че партиите ще са агресивни да налагат своя кандидатура при тази ситуация и ще оставят това на президента“, коментира той по БНТ, след като вчера на консултации при държавния глава беше постигната договорката парламентът да се разпусне на 6 август и от тази дата да заработи служебно правителство.
Той смята, че има приоритети, които ще бъдат разгледани през следващия месец в парламента и на база на тях, след консултации ще бъде избран от президента най-подходящият формат на служебния кабинет, пише dnes.bg. Московски е убеден, че с нов кабинет в рамките на това Народно събрание само ще се губи време.
„Ясно е, че дори и в оставка този кабинет ще работи още месец, дали ще има промени в него е друг въпрос, но ГЕРБ в тази конфигурация не може да влиза“, отсече депутатът от опозицията.
Според него въпреки опитите да се дестабилизира банковата система у нас не е задължително служебният премиер да е финансист, но „със сигурност трябва да може да направи няколко конкретни и бързи действия и да разговаря с всички институти равнопоставено“.
Относно опитите да се дестабилизара банковата система той коментира, че има системно недоверие и за това са виновни в голяма степен политиците.
„Те трябва да спрат да лъжат преди избори, защото така се стига до недоверие във всички сфери“, настоя Московски и добави, че сега „недоверието нямаше как да бъде избегнато, защото беше създадено веднага след парламентарните избори заради неестествената коалиция в парламента“.
„Кризата трябваше да се отпуши отнякъде и се отпуши“, заключи депутатът от ГЕРБ.
Той увери, че народните представители от опозицията ще работят в парламента през следващия месец и всичко, което е в полза на българските граждани, ще бъде подкрепено от тях.
„Със сигурност всички ще подкрепим криминализиране на злонамерени атаки срещу банковата ликвидност и стабилност, със сигурност е възможно да се обединим за разширяване правомощията на БНБ“, коментира Московски възможните законодателни промени в рамките на този парламент.
Той успокои хората, че българските банки са едни от най- ликвидните в Европа и няма никакъв риск за системата.

Коментари

Новини Варна