IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
06:59 | 15 януари 2014
Обновен: 14:53 | 8 септември 2024

Депутатите отново на работа след Коледната ваканция

Депутатите отново на работа след Коледната ваканция

По материала работи: Златина Добрева
Депутатите отново на работа след Коледната ваканция

Парламентът започва работа след Коледната ваканция. В първия си работен ден за тази година депутатите ще заявят и политическите си позиции за новата пленарна сесия.
Очакват се и първите политически реакции в пленарна зала на народните представители по скандала с лидера на „Атака" Волен Сидеров и културното аташе на Франция у нас Стефани дьо Мартие.
Преди дни главният прокур Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на националистите. Сидеров обаче има още седмица, според правилника на Народното събрание, за да реши дали сам се отказва от имунитета си. В противен случай депутатите трябва да гласуват свалянето на имунитета на Волен Сидеров в пленарната зала.
В последните си изяви в медиите председателят на парламента Михаил Миков изтъкна, че основен приоритет през новата сесия на Народното събрание ще бъде изборното законодателство, припомня Дарик.
На следващо място като акцент за парламента Миков поставя законодателството, насочено към злоупотреба с монополно положение, към което отнася законопроектите за обществените поръчки и за защитата на потребителите.

Коментари

Новини Варна