IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:26 | 14 октомври 2014
Обновен: 01:36 | 13 септември 2024

София става Европейска столица на спорта през 2018-а

София става Европейска столица на спорта през 2018-а

По материала работи: Златина Добрева
София става Европейска столица на спорта през 2018-а

София е избрана да бъде Европейска столица на спорта за 2018 г. Това решение е взела на свое заседание оценителната комисия на ACES Europe, съобщават от Столична община.
В писмото си до кмета на София Йорданка Фандъкова президентът на ACES Europe Джан Франческо Лупатели казва, че София е започнала да развива спортни политики с добри съоръжения, програма и активности.
Градът е добър пример за развитие на масов спорт, като средство за подобряване на здравословния начин на живот, интеграцията и образованието, които са едни от основните цели на инициативата. „От сега нататък Вашият град е приет в семейство на ACES Europe“, се казва още в писмото на президента на организацията Джан Франческо Лупатели.
До финала на състезанието бяха допуснати София и Марсилия, а през миналата седмица оценителната комисия посети българската столица, за да се запознае с условията и възможностите за спорт, както и с програмата за развитие на спорта в София.
Българската столица се включи в състезанието в последния момент. Според чл. 22 от Общите правила на организацията финалистите с близък резултат получават титлата в две последователни години.
Кандидатурата на София бе подкрепена и от олимпийските и световни шампиони на България, уточнява dnes.bg.

Коментари

Новини Варна