IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
06:47 | 30 юни 2014
Обновен: 01:48 | 26 октомври 2024

Спешните медици обявиха символичен безсрочен протест

Спешните медици обявиха символичен безсрочен протест

По материала работи: Юлиян Атанасов
Спешните медици обявиха символичен безсрочен протест



Спешните медици обявяват от днес символичен безсрочен протест. От Националната асоциация на работещите в спешната помощ излязоха снощи с протестна декларация срещу проявите на саморазправа с екипите, незачитане предимството на линейките при специален режим на движение и липсата на мерки за гарантиране на безопасността им, пише news.bg. Върху санитарните автомобили ще бъдат поставени ленти с надпис „Спрете саморазправата с нас". При следващи прояви на саморазправа спешните екипи са готови да преминат към гражданско неподчинение в извънработно време.
Припомняме, преди няколко дни 15-годишно момиче - пациентка, и шофьор на линейка пострадаха сериозно, след като бе отнето предимството на линейка, движеща се при специален режим. Ден по-късно, по време на преглед на пациент беше нападнат и пребит лекар от софийската спешна помощ, а екипът му беше заплашван.

Коментари

Новини Варна