IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
09:00 | 26 юни 2014
Обновен: 02:33 | 31 август 2024

Болниците ще си получат парите за всички дейности

Болниците ще си получат парите за всички дейности

По материала работи: Златина Добрева
Болниците ще си получат парите за всички дейности

Болниците ще си получат парите за всички дейности, независимо дали чрез актуализация на бюджета на НЗОК, или по друг начин. Това увери министърът на здравеопазването Таня Андреева, след като от опозицията алармираха, че средствата за лечебните заведения няма да стигнат.
Според нея претенциите на съсловните организации, които са притесните затова дали ще си получат средствата и за над лимитните дейности, са основателни.
„Мога да успокоя колегите, че всички ще получат средства - дали ще е чрез актуализация на бюджета или по други други начини, които касата може да приложи до края на годината, все пак сме все още юни месец“, коментира тя, цитирана от dnes.bg.
Андреева припомни, че миналата година бюджетът на НЗОК стигна до септември, но въпреки това правителството е намерило средства да плати, включително и надлимитната дейност.
„Правителството на Орешарски намери средства не само за предварителните лимити, но и за надлимитната дейност, а за тази година парите на НЗОК ще стигнат за цялата година и болниците ще си ги поучат, нека да не плашим хората“, заключи здравният министър.

Коментари

Новини Варна