IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
13:48 | 15 април 2014
Обновен: 20:26 | 9 септември 2024

120 сигнала за злоупотреби с данни получени в ЦИК

120 сигнала за злоупотреби с данни получени в ЦИК

По материала работи: Златина Добрева
120 сигнала за злоупотреби с данни получени в ЦИК

Около 120 сигнала от граждани са получени в Централната избирателна комисия към момента за злоупотреба с данни в подписките на партиите за евровота, предаде БГНЕС.
На сайта си ЦИК предостави възможност на всеки пълнолетен български гражданин да провери дали името му присъства в подписка за регистрация на партия, коалиция или инициативен комитет за участие в предстоящите избори. След станалите публични обаче злоупотреби с лични данни от страна на партиите, ЦИК отправи апел към установилите злоупотреба да сезират Комисията за защита на личните данни и прокуратурата.
Пред Комисията за защита на личните данни (КЗДЛ) са подадени 15 жалби. Повече от един са сигналите срещу ПП Съюз на комунистите в България, България без цензура, Партията на българските комунисти (която беше декласирана от надпреварата заради невалидни подписи), КП Националистически партии на България и ПП Глас народен. По една жалба е депозирана срещу ПП Зелена партия, ГЕРБ, Християндемократическата партия и Българската демократическа общност.

Коментари

Новини Варна