IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:23 | 3 април 2017
Обновен: 17:55 | 12 септември 2024

Ученици от Варна рисуват, за да помогнат на връстници в неравностойно положение

Откриването на изложбата „Сътвореното“ е утре от 17:30 часа в галерия „Академика“ на Икономическия университет

По материала работи: Пламен Янков
Ученици от Варна рисуват, за да помогнат на връстници в неравностойно положение

Благотворителна изложба „Сътвореното“ на ученици от Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“ ще бъде открита в галерия „Академика“ на Икономически университет – Варна на 4 април 2017 г. от 17:30 часа. Инициативата се организира за втора поредна година от Варненска търговска гимназия и Икономически университет – Варна.

 

Ученици рисуват, за да дарят своя труд за свои съученици, които нямат техните възможности (деца-сираци и деца в неравностойно положение). На изложбата по живопис ще бъдат представени картини на ученици от Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“, които ще могат да се закупят. Благотворителна изложба “Сътвореното“ в галерия “Академика“ на ИУ-Варна 


Инициативата е свързана с желанието да бъдат припомняни извечните универсални ценности. За да стигнеш до доброто и злото, трябва да минеш през страдание и изкушение, съмнение и колебание. Най-ценното и най-значимото в посланието на Библейския мит е моралното познание. 

 

Чудото на Сътворението е преподреждането на света. Темата за Сътворението е част от изучаваната програма по БЕЛ и така изученото от „Книгата на книгите“ ще се превърне в провокация за въображението на младите хора. 


Подайте ръка на бъдещето – децата!

Коментари

Новини Варна