IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:10 | 18 април 2016
Обновен: 03:00 | 10 септември 2024

Startup Weekend за пети път във Варна

Инициативата за млади предприемачи е от 22 до 24 април

По материала работи: Слав Велев
Startup Weekend за пети път във Варна

За пети пореден път Варна се включва в глобалната инициатива Startup Weekend, която се провежда в над 700 града по цял свят. Инициативата за млади предприемачи е от 22 до 24 април в Двореца на културата и спорта. В рамките на 54 часа форматът ще събере експерти, дизайнери и студенти, които се стремят към практическо развитие на бизнес идеи. Целта на проявата е да събере на едно място амбициозни хора от най-различни области, които да формират екипи помежду си и да разработят иновативни проекти. В Startup Weekend във Варна ще се включат над 120 участници. Първата стъпка е споделянето на предприемаческата идея и намиране на съмишленици, с които да се работи по усъществяването й. 


Следващите стъпки към победата са валидиране на бизнес модел и изготвяне на работещ прототип, който да бъде представен пред журито от инвеститори, специалисти в областта на информационните технологии и професионалисти от телекомуникационния сектор.  Победителите ще получат материални награди за доброто си представяне. 


Организаторите на Startup Weekend Mobile Varna'16 ще предоставят на участниците достъп до различни софтуерни инструменти и библиотеки, които ще им бъдат от помощ при разработването на мобилните апликации. Ученици и студенти имат право да се включат безплатно в инициативата. Желаещите да станат част от Startup Weekend трябва предварително да си запазят билет на http://bit.ly/StartupWeekendVarna.


Черно море

 

Коментари

Новини Варна