IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:10 | 22 март 2016
Обновен: 00:20 | 22 август 2024

С дискусия, концерт и изложба ВСУ чества 25 години

Събитията са на 14 и 15 април

По материала работи: Слав Велев
С дискусия, концерт и изложба ВСУ чества 25 години

Дискусия, концерт и изложба са предвидили от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ по случай 25-ата годишнина на образователната институция. Събитията са на 14 и 15 април. В дискусията ще вземе участие министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, представители на различни държавни и бизнес организации, учени от различни професионални области. Виртуално ще се включат и учени от САЩ, Европа, Русия, Китай, Африка. Форумът ще е на 15 април от 14 часа в Аула максима на ВСУ. По време на дискусията ще бъде представена виртуална платформа. Тя е част от иновативните подходи за въвеждане на нови технологии в образованието.„Платформата е възможност за нашите студенти да се потопят в океана на знанията, научните достижения и информацията, да се срещнат с водещи учени от цял свят, да се докоснат до безценния опит на успешни предприемачи и международни експерти във всички области на бъдещата им реализация.“, коментира президентът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н Анна Недялкова.  


Изложба, посветена на годишнината ще бъде открита във фоайето на Фестивалния и конгресен център на 15 април от 17,30 часа. Час по-късно започва тържественият концерт в Зала 1. 


Черно море

Коментари

Новини Варна