IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Свят
19:39 | 27 юни 2016
Обновен: 21:08 | 22 август 2024

Студентите във Великобритания - не притеснени, а разочаровани!

Те не са доволни от това, че гласът им не беше чут, твърди студентка

По материала работи: Юлиян Атанасов
Студентите във Великобритания - не притеснени, а разочаровани!

Повечето  студенти във Великобритания, европейци и англичани, не са толкова притеснени, колкото разочаровани. Не са доволни от това, че гласът им не беше чут. Това каза  Мира Попова, завършила студентка в "Кеймбридж", във връзка с настроенията сред младите на Острова, след референдума за излизането на Великобритания от ЕС.

 

"Над 60 години хората са гласували без да знаят точно за какво и в момента съжаляват", заяви тя в предаването "Сутрешен блок"."Ако има втори вот, мисля, че и другите възрастови групи ще гласуват, тъй като те се чувстват излъгани най-вече от партията на Найджъл Фараж", каза Попова. " От партията обещаха 350 милиона от парите, които биха били използвани за Европейския съюз, да бъдат използвани за тяхното здравеопазване, което Фараж на следващия ден, след като стана известен резултатът, обяви, че това е било грешка ."

 

"Общувам с българи и с млади хора, които са завършили тук, общувам и с по-възрастни, но не мисля, че някой от тях е притеснен", каза още Попова. "Младите хора, които са преминали доста труден процес да кандидатстват за университети тук, ще преминат много лесно към това да придобият постоянно местожителство, гражданство или виза", посочи още тя. По думите й по-възрастните хора, които не знаят добре английски език, са по-притеснени.

 

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна