IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
09:40 | 23 юни 2019
Обновен: 20:32 | 20 септември 2024

Националите по волейбол загубиха от Русия

България продължава негативната си серия

По материала работи: Пламен Янков
Националите по волейбол загубиха от Русия

Мъжкият национален отбор на България продължава негативната си серия, като записа втора поредна загуба на турнира в Куияба (Бразилия) от четвъртия уикенд във Волейболната лига на нациите, съобщават от bgvolleyball.com, цитирани от Gol.bg.


Състезателите ни, водени от Силвано Пранди отбелязаха поражение от Русия с 0:3 (20:25, 20:25, 21:25) във втория си мач в група 16, който се игра в в зала “Аецин Токантинс" в Куяба.


Така родните представители вече са с осма загуба в световната надпревара, като продължават да са на 12-о място във временното общо класиране с 3 победи и 8 точки. Тимът на Русия  на трето място с 9 победи, 2 загуби и 26 точки.


Селекционерът Силвано Пранди заложи на следния състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро.


Руснаците имаха водеща роля на терена в първите две части на мача. “Лъвовете“ се опитваха да противодействат, но силите им стигаха само да бъдат близко до, съперника. След техническите прекъсвания Русия наложи волята си и поведе с 2:0 гейма.


В третата част националите ни показаха повече възможности и на свой ред подеха инициативата, като поведоха с 10:6. За съжаление волейболистите ни, но не успяха да запазят темпото.


Руснаците постепенно стопиха пасива си изравниха играта при 15:15. След отлични изяви на Виктор Полетаев руснаците дръпнаха в резултата, запазиха разликата докрай и затвориха мача с чиста победа.


Най-резултатен за българския тим бе Цветан Соколов с 15 точки (1 блок, 1 ас и 52% ефективност в атака). Мартин Атанасов и Светослав Гоцев завършиха със 7 точки.


Реализатор за победата на Русия стана Виктор Полетаев с 20 точки (2 блока, 4 аса и 64% ефективност в атака) за победата. В последната си среща на турнира в Бразилия, „лъвовете“ излизат срещу Германия. Мачът е на 24 юни от 00:00 ч.


Четете още: Черно море на финал в турнира “Албена джуниърс къп”

 

Коментари

Новини Варна