IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
12:21 | 6 февруари 2017
Обновен: 15:10 | 29 септември 2024

Ритуално самоубийство на "Атланта" на Супербол (снимки + видео)

"Ню Ингланд Пейтриътс" и Том Брейди направиха невъзможното за спечелването на петия си шампионски трофей

По материала работи: Деян Михайлов
Ритуално самоубийство на "Атланта" на Супербол  (снимки + видео)

Ритуално сепуко, харакири и самоубийство (едновременно) си направи отборът на "Атланта Фалкънс" на Супербол LI, който се проведе в Хюстън. "Соколите" позволиха на "Ню Инглънд Пейтриътс" направи най-великия обрат в историята на Супербоул. "Патриотите" се наложиха с 34:28 след продължение. С успеха си те стъпиха на върха за пети път в последните 17 години.

"Атланта" водеше с 25 точки в третата част, когато започна невероятният обрат на съперника им. "Ню Инглънд" стигна до 28:28 и за първи път в историята се наложи шампионът да бъде определен след продължение. В решителните мигове "Патриотите" продължиха възхода си, за да триумфират.


Звездата Том Брейди беше в основата на обрата. Куотърбекът направи рекордните 466 ярда при 43 успешни от 62 паса и това му донесе наградата за най-полезен играч в Супербоул за четвърти път. Брейди е първият куотърбек и вторият играч в историята с пет титли в НФЛ. Много силен мач изигра Джеймс Уайт, завършил с 2 тъчдауна по земя и един с пас.
39-годишният Брейди изтъкна, че победата е нямало как да бъде постигната, ако всички в отбора не си бяха свършили отлично работата. И обърна внимание на забележителното хващане на Джулиън Еделман при 20:28 и 2:28 мин преди края.


"Не мога да повярвам как го направи - това беше едно от най-добрите хващания. Не мисля, че той знае как я хвана. Беше зрелищно", каза Брейди. Досега най-големият обрат в мача за титлата беше от десет точки.


"Ню Инглънд" записа първите си точки в мача 2 секунди преди края на полувремето, но с фийлд гол за 3:21.


В началото след почивката картината се запази и "Фалкънс" дръпна с 28:3 след тъчдаун пас на най-полезния играч в лигата Мат Райън към Тевин Коулман. Това беше вторият тъчдаун, но и последен за куотърбека на "Атланта", който завърши с 284 ярда по въздуха при 17 от 23 подавания.


От този момент започна обратът. Уайт улови минути по-късно топката за първия тъчдаун в полза на "Ню Инглънд", а третата четвъртина завърши при резултат 9:28. В последната първо бе отбелязан фийлдгол от Стивън Гостковски за 12:28, а след това  Брейди хвърли пас за тъчдаун към Дани Амендола, Уайт влезе веднъж в енд-зоната на "Атланта" за тъчдаун по земя. И двата тъчдауна бяха съпроводени с отигравания за две допълнителни точки, което също никога не бе постигано на Супербол. По този начин раенството бе възсстановено 53 секунди преди края на редовното време.
Мачът беше решен още при първото притежание в продължението. "Патриотите" спечелиха жребия и атаката им с свърши работата, след, като Уайт отбеляза третия си тъчдаун за вечерта.


"Ню Инглънд" притежаваха топката безпрецедентните досега в мач за титлата 51 минути и 36 секунди, като в един момент оставиха "Атланта" без нападение в рамките на повече от час!


На полувремето публиката се забавлява с изпълнения на Лейди Гага, която се появи на стадиона, като скочи от неговия покрив.

Коментари

Новини Варна