IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
17:24 | 24 март 2016
Обновен: 00:06 | 13 септември 2024

Първа ЕГ взе купата на Ректора на ИУ

През следващата седмица ще се проведат и турнири по волейбол

По материала работи: Пламен Янков
Първа ЕГ взе купата на Ректора на ИУ

Отборите на Първа ЕГ юноши и девойки извоюваха златните медали и спечелиха Купата на Ректора на ИУ-Варна. Днес домакините от Икономически университет-Варна съвместно с Община Варна посрещнаха ученици от Варна и Добрич за пета поредна година в надпревара за Купата на Ректора на Икономически университет. При юношите в турнира взеха участие общо 12 училища от град Варна и Добрич, а при девойките 4.

 

След изиграните срещи в турнира при девойките отбора на Първа ЕГ –Варна извоюва титлата с убедителни победи над всички претендентки. На второ място се класираха момичетата от Трета природоматематическа гимназия "Академик Методий Попов", а на трето се класира отбора на Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“.

 

При юношите в много оспорвани срещи изпълнени с атрактивни изпълнения след победителите от Първа ЕГ - гр.Варна, второто  място извоюваха момчетата от  ЕГ „Г.Милев” гр. Добрич, а  на трето място се класира отбора на  VIII СОУПЧЕ „Ал.С.Пушкин”-Варна. Изявите на младите таланти изгледа Петко Делев, селекционер и старши треньор на отбора по баскетбол- мъже на Икономически университет – Варна.

 

Всеки участник в състезанието получи фланелки, осигурени от икономическия университет, а класиралите се на призовите места бяха наградени с купи и медали от Община Варна. Наградите връчиха Доц. Илко Илиев – ръководител на катедра ФВС при Икономически Университет и Данчо Илиев – гл. експерт в Дирекция „Спорт“, Община Варна.

 

През следващата седмица ще се проведат и турнири в същия формат по волейбол за юноши и девойки на 28 и 29 март, а на 31 март е състезанието по мини футбол.

Коментари

Новини Варна