IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
12:39 | 5 май 2017
Обновен: 18:04 | 27 август 2024

Осветиха спортните лодки на Медицинския университет във Варна

Те ще са част от обучението на студентите

По материала работи: Ставри Таргов
Осветиха спортните лодки на Медицинския университет във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи тържествен водосвет за спортните лодки на Медицинския университет във Варна и първото им плаване. Церемонията се състоя на морска гара. Празникът бе открит от представителния духов оркестър на ВМС.

 

 

За тренировъчната и спортно-състезателна дейност по ветроходство - атрактивен морски спорт, който практикуват студентите във водещите университети по света като Оксфорд, Харвард, Кембридж, Браун и други, департаментът по чуждоезиково обучение, комуникации и спорт във висшето училище получи две моторни и една ветроходна лодка. Те се наричат „Хигия“, Панацея“ и Таласа“.

 

 

Спортното майсторство на българските и чуждестранните студенти по плуване, волейбол, тенис и тенис на маса, шахмат, баскетбол, футбол и боулинг се повишава всяка година, а физическото възпитание и спортът в университета са неразделна част от обучението на студентите, изтъкна ректорът проф. д-р Красимир Иванов. При нас се подготвят над 5000 студенти и специализанти, като 1 200 от тях са чужденци от над 40 държави. Гордеем се, че при нас 3 чужденци кандидатстват за 1 място в англоезиковото обучение, добави той.

 

 

Сред гостите на церемонията бяха зам.кметът Пейчо Пейчев, представители на други вузове, преподаватели, студенти.

 

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна