IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
12:05 | 2 ноември 2016
Обновен: 23:57 | 28 септември 2024

Откриха нов център за деца с увреждания във Варна

В него малчуганите ще получават социална, психологична и логопедична подкрепа

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Пламен Гутинов.

Нов Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания бе открит официално в бл. 27 в кв. „Чайка“ във Варна. Неговият капацитет е за 25 подрастващи. Финансирането е в размер на 65 000 лв. и се осигурява по линия на социалната програма на общината, съобщи на пресконференция Любомира Комитска, шеф на общинската дирекция „Социални дейности“.

 

Новият детски център предоставя социална, психологична и логопедична подкрепа, посреднически дейности, ерготерапия, трудова и арттерапия, които включват изобразително и приложно изкуство, компютърно и езиково обучение и музика.

 

Извършвахме тази дейност в продължение на 7 г. по различни проекти, сега тя става част от основната ни работа, каза Жанета Георгиева, председател на Агенция за социално развитие „Вижън“, която е доставчик на услугите.  За целта са привлечени различни специалисти като рехабилитатори, логопеди, психолози, педагози, социални работници.

 

Родителите, които желаят да се възползват от безплатните услуги, трябва да подадат заявление в дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, съобщи нейният началник Адриана Григорова.

 

Ставри Таргов

Снимки Пламен Гутинов

Още по темата: Откриха център за безплатна правна помощ за социално уязвими във Варна

 

Коментари

Новини Варна