IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Общество
10:20 | 26 октомври 2016
Обновен: 00:08 | 21 септември 2024

Варна домакинства Общото събрание на Европейския младежки форум през ноември

Търсят се идеи от креативни младежи, вижте условията и сроковете

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варна домакинства Общото събрание на Европейския младежки форум през ноември

Идеи за събития и инициативи, които да бъдат включени в програмата за титлата Европейска младежка столица набират организаторите. Търсят се идеи, свързани с 14-те приоритета в апликационната форма на Варна 2017 - каза Мирчо Христов от сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Насърчават се неформални младежки групи и организации да дадат своите инициативи. Ценни ще бъдат идеи по ключови направления като „Млади професионалисти“, „Инно скок“ , „Варненска доброволческа служба“, „Иновативен мозъчен тръст“ „Инно център“, „ Инно тръст“ и  „Черноморски младежки център“.  „Насърчават се желаещите да опишат своята идея в рамките на две страници в word- формат. Ще се предостави лого, писмо за подкрепа и ако имат нужда от външно финансиране, бихме могли да ги насочим към корпоративни спонсори. Отворени сме към инициативи, които влизат в приоритета на всяко направление. Ситуирани сме в Младежки дом, сайта ни е известен, ще съдействаме на всеки, желаещ да се включи.

 

На 16 ноември ще бъдем домакини на Общото събрание на Европейския младежки форум. Очакваме 250 души от над 100 европейски младежки организации. На 16-ти започва гала-събитието по обявяване на 5-те града финалисти за титлата Европейска младежка столица 2019. Важно е идеите да са законосъобразни, съобразени с визията на Варна 2017, да са в рамките на добрия тон и насърчаващи доброто. Има идеи, които са били дискутирани неофициално. Сега е нужно да се входират официално. Има интерес и от НПО, неформални групи, бизнес организации. Важна е и координацията с Община Варна. Високо оценяваме нашето партньорство. Доволен съм от екипа и помощта от институциите, с които работим“ – допълни Христов. „До 25 ноември се набират идеите на имейл  info@varna2017.bg - каза Яна Събева от сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Официалното обявяване на резултатите ще бъде до 12 декември. Надяваме се да има интерес“.

Четете още: Младежи от 5 страни, събрани от Фондация „Българска памет“ мечтаят за кариера у нас

Коментари

Новини Варна