IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Общество
12:20 | 13 юни 2016
Обновен: 20:36 | 21 август 2024

Съдия Росица Тончева отличена с награда „Носители на просвета 2016”

Тя бе номинирана от НПСС за цялостната й преподавателска дейност и за мащабната й работа в областта на практическата подготовка на бъдещите юристи

По материала работи: Юлиян Атанасов
Съдия Росица Тончева отличена с награда „Носители на просвета 2016”

Съдията от Варненския апелативен съд Росица Тончева получи отличието „Те – носителите на просвета 2016”.  Под патронажа на Министъра на образованието и науката - г-жа Меглена Кунева за четвърта поредна година Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в Република България организира мащабен национален конкурс „Носители на просвета 2016”. Финалът на инициативата бе миналата седмица в Литературен клуб „Перото”, където са били наградени победителите от конкурса, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

Съдията от Варненския апелативен съд Росица Тончева, която е и преподавател във ВСУ”Черноризец Храбър” бе номинирана от НПСС за цялостната й преподавателска дейност и за мащабната й работа в областта на практическата подготовка на бъдещите юристи. Съдия Тончева ръководи и „майсторския клас по наказателно право” за студентите от Правния факултет на ВСУ. Многократно нейните студенти са завоювали челните места в Национални студентски състезания по решаване на казуси по наказателно право. Именно заради сериозния й принос и постоянните усилия, насочени към промяна на образователния модел на правното образование и обвързаността му с реалната правораздавателна дейност, тя бе отличена с наградата на ПНСС.

 

Освен съдия Росица Тончева, с отличието „Те – носителите на просвета 2016” са наградени д-р Емилия Милкова, директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, проф. Кольо Троев, Димитър Димов Георгиев, режисьор и сценарист, както и известната българска поетеса Маргарита Петкова. По време на събитието с награда е бил отличен и изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош за цялостен принос към културата, както и за подкрепата си на младежки проекти.

Коментари

Новини Варна