IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
17:32 | 11 май 2016
Обновен: 05:33 | 2 септември 2024

Двама студенти ще посетят Европарламента за 24 май

Антонио Хаджиколев и Костадин Ганков са победителите в състезанието: „Библиотеката на 21 век – традиции и модерност“

По материала работи: Златина Добрева
Двама студенти ще посетят Европарламента за 24 май

Двама студенти на Икономическия университет ще посетят Европарламента в Брюксел по случай 24 май. Антонио Хаджиколев и Костадин Ганков заеха първите две места в първото състезание „Библиотеката на 21 век – традиции и модерност“, организирано от библиотеката на ИУ-Варна и катедра „Правни науки“ в университета със съдействието на варненския евродепутат Емил Радев. Специалната награда на студентите беше връчена от Огнян Златев - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

 

Грамоти за участието получиха всички 10 финалисти в надпреварата, които писаха есета за това какви са основните предимства на библиотеката от новия век. „Получихме много интересни предложения от младите хора в техните творби. Някои искат библиотеката да работи денонощно по време на сесия, други предлагат да има кът за децата на майките, които следват в университета“ – разказа за в. „Черно море“ Росица Заркова – директор на библиотеката на ИУ – Варна.

 

Всички финалисти трябваше да отговорят на три въпроса с европейска и правна насоченост като използват ресурсите на библиотеката. „Целта на проявата е да осигурим съпричастност на нашите студенти към работата на библиотеката и да ги приучим активно да използват библиотечните ресурси, които европейската комисия предоставя на нашата библиотека“ - подчерта зам.-ректорът по научноизследователската дейност на Икономическия университет проф. д-р Веселин Хаджиев.
Полина Петрова
Снимкa Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна