IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Общество
10:04 | 5 декември 2014
Обновен: 18:10 | 26 август 2024

Военните получават коледни бонуси

Положението е тежко, но имаме пари за заплати до края на годината, каза министър Николай Ненчев.

По материала работи: Деян Михайлов
Министър Николай Ненчев се срещна с част от личния състав на Военноморските сили

Имаме малко пари в бюджета, с които е възможно да дадем коледни добавки на военните. Това каза по време на днешното си посещение във Варна министърът на отбраната Николай Ненчев. Той добави, че заплатите в армията са гарантирани до края на годината.

Положението е тежко, призна Ненчевв на срещата си с личния състав на Военноморските сили. Няма да остъпя от мнението си, че не бива да се намалява личния състав на армията. Вероятно в администрацията ни ще има съкращения, тъй като някъде е твърде раздута, каза Николай Ненчев.

Той обеща да проведе срещи с всички парламентарни сили, за да бъде подкрпепен проектът за бюджет на военното ведомство за 2015 година.

От 18 търговски дружества към нашето ведомство половината ни носят годишни загуби от 5.5 милиона лева, ако така продължава ще търсим други форми за решение на проблема, каза военният министър.

Той разкри, че има проверки за изтичане на средства във ведомството. Разхищават се пари, някъде не се планира добре, има различни нарушения, алармира Ненчев.

Министърът обяви, че е доволен от това, което е видял във Военноморските сили. Тук виждам по-висок дух и енергия, каза Николай Ненчев.

Деян Михайлов

Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна