IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
17:52 | 10 ноември 2016
Обновен: 19:15 | 1 октомври 2024

Варненското злато ще гостува в Рощок

Интересът в Дордрехт към изложбата е много голям

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Изложбата „Най-старото обработено злато в света“ на Варненския археологически музей ще гостува в германския град Рощок. Това съобщи заместник-кметът Пейчо Пейчев за Медийна група „Черно море“. „В разговор с кмета на Рощок той сподели, че негова мечта отдавна е в града да гостува варненското златно съкровище. Когато разбра, че изложбата ще гостува в Дордрехт, той изпрати директора на местния музей, за да види експозицията и да се договорим кога тя би могла да гостува в Рощок. Планът към момента е тя да отпътува директно от холандския за немския град. Това би могло да се случи през април или май следващата година“, каза Пейчо Пейчев. Той съобщи още, че интерес към варненското злато има и от музея в Аймсбютел – централен район на Хамбург. 


Пейчо Пейчев подчерта също, че гостуването на изложбата в Дордрехт предизвиква любопитството на холандските посетители. Изложбата получава и значителен медиен отзвук. 


Полина Петрова
 

Четете още:
Варна събра представители на побратимените си градове

Коментари

Новини Варна