IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
08:28 | 8 август 2015
Обновен: 14:34 | 24 юни 2024

Българският военоморски флот чества 136 години от създаването си

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в тържествата

По материала работи: Златина Добрева
Българският военоморски флот чества 136 години от създаването си

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в тържествата, посветени на 136-ата годишнина от създаването на Военноморските сили. Той ще поздрави личния състав на ВМС по повод празника и ще награди военнослужещи и цивилни служители, отличени за показан висок професионализъм при изпълнението на задачите.

 

В 10 ч. във Фестивалния и конгресен център ще започне церемонията по връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2015“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. В по-късните часове, от 18 ч., в зала 1 на ФКЦ ще се състои тържественото събрание-концерт за военнослужещите и цивилните служители от ВМС.

 

На 9 август в 8,55 ч. на Морска гара ще започне ритуалът по тържественото вдигане на флаговете на корабите от ВМС. След това ще се състои церемонията по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Същия ден от 11 ч. до 13 ч. на Морската гара във Варна жителите и гостите на града ще имат възможност да разгледат кораби от състава на ВМС.

Коментари

Новини Варна