IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
15:42 | 24 януари 2017
Обновен: 20:32 | 1 октомври 2024

La La Land с 14 номинации за Оскар

Филмът може да спечели само 13, защото в категорията за „най-добра песен“ има 2 предложения

По материала работи: Деян Михайлов
La La Land с 14 номинации за Оскар

Съвсем очаквано филмът на Деймиън Шазел La La Land получи най-много номинации за Оскар – 14. Всички номинации в 24 категории бяха представени преди минути  в 5,18 часа сутринта за тихоокеанско време. Церемонията ще се състои на 26 февруари - неделя в "Долби Тиътър" Лос Анджелис. Ще бъдат предавани на живо по АВС и в още 225 страни по целия свят. 


Академията покани единайсет номинирани свои членове, 33 дни преди началото на церемонията, които да разкажат анекдоти за техния личен опит с наградите. Те ще предложат на новите си "колеги" помощ, като споделят своите преживявания в този съдбоносен момент. 
След като обра почти всички „Златни глобуси“ La La Land  има шанс да стори това и на „Оскар“-ите. Мюзикълът бе номиниран във всички основни категории – филм, режисура, главна мъжка и женска роля, сценарий и песен. Филмът обаче може да си тръгне максимум с 13 статуетки, тъй като в категория за „най-добра песен“ има две предложения.


Най-голяма изненада предизвика фантастичният трилър „Първи контакт“. Филмът на режисьорът Дани Вилньов бе номиниран в цели 9 категории, но с номинация се размина Ейми Адамс, която изпълнява главната роля. С 8 номинации е драмата „Лунна светлина“, а с по шест са последният филм на Мел Гибсън ‚Възражения по съвест“, „Манчестър до морето“ и Lion на режисьора Гарт Дейвис.


В категорията за най-добра женска роля отново попадна Мерийл Стрийп. Това е нейна 20 номинация за „Оскар“, а на три пъти е печелила най-престижната награда в киноиндустрията. Този път тя е номинирана за участието си във филма „Флорънс“, но конкурентки и са Натали Портман за превъплащението си в Джаки Кенеди, Изабел Юбер, Рут Нега и фаворитката Ема Стоун за учатието си в La La Land.

 

Номинации в някой от категориите


Най-добър филм

La La Land

„Първи контакт“

„Възражения по съвест“

Fences

„На всяка цена“

„Скрити числа“

Lion

„Лунна светлина“

„Манчестър до морето“

 

Най-добра мъжка роля

Кейси Афлек – „Манчестър до морето“

Андрю Гарфилд – „Възражения по съвест“

Райън Гослинг – La La Land

Виго Мортенсън – „Капитан Фантастик“

Дензел Уошингтън – Fances

 

Най-добра женска роля

Изабел Юпер – „Тя“

Рут Нега – Loving

Натали Портман – „Джаки“

Ема Стоун – La La Land

Мерил Стрийп – „Флорънс“

 

Най-добър режисьор

Деймиън Шазел -  La La Land

Мел Гибсън - „Възражения по съвест“

Бари Дженкинс - „Лунна светлина“

Дани Вилньов – „Пръви контакт“

Кенет Лонерган - „Манчестър до морето“

 

Коментари

Новини Варна