IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
09:58 | 31 март 2019
Обновен: 00:09 | 13 септември 2024

3 ползи за здравето от секса

Защо е здравословно да се отдаваме по-често на ласки?

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Getty images

Сексът е здраве. Не е като на някой от нас да ни е нужно убеждаване да се насладим един на друг по-често, но може би ще се изненадате да разберете, че сексът има и други ползи, освен това, че води до удоволствие. Tialoto.bg посочва някои медицински доказани причини, които показват всъщност колко е важен сексът за нашето физическо и психическо здраве.
 

Намалява риска от сърдечни заболявания
 

Сексът по един или друг начин е спорт. Тялото се раздвижва и пулсът ни се ускорява. Това е страхотно упражнение за сърцето, което, както всички знаем, е мускул. Колкото повече упражняваме този мускул, толкова по-здрав става той и съответно ни се намалява рискът от инфаркт или други сърдечни заболявания. Да не говорим, че като аеробно физическо занимание, сексът гори доста калории и може да спомогне при намаляване на килограмите. Което пък от друга страна също помага на сърцето, като понижава кръвното налягане.


По-малко стрес
 

Сексът не е само физическо удоволствие. По време на полов акт ние се сближаваме с партньора си, усещаме човешка ласка и съответно мозъкът ни отделя хормона окситоцин, още познат и като хормон на щастието. Това ни помага да се чувстваме по-релаксирани, спокойни и задоволени, не само в леглото, но и в живота като цяло. Когато сме по-малко стресирани, имаме и по-малък шанс да се разболеем от някой гаден грип, да имаме главоболие или да се борим с досадната инсомния.
 

Повдига самочувствието
 

Имало ли е ден, в който се виждате с приятелка и тя възкликва: „Какво ти става, сякаш сияеш, даже ходиш по различен начин, толкова си уверена в себе си.“ Вие се подсмихвате ехидно и знаете причината. Снощи сте си изкарали страхотно в кревата. Сексът ни кара да се чувстваме желани. Когато виждате как вашият партньор полудява по вас и ви иска още и още, вие добивате голяма увереност в себе си и във вашия сексапил. Това съответно се вижда и в други сфери на живота ви – навън сред приятели или дори в работата. Когато се чувствате неустоими и ви се покачи самочувствието, придобивате сигурност в себе си и усещате, че можете да покорите света. Съответно имате повече вяра в себе си и изведнъж виждате как сякаш магически, започва да ви върви във всичко. Самочувствието и способността да имаме вяра в себе си са изключително важни за нашето психическо здраве.


Още по темата: По-развратни в леглото – защо да го правите от време на време?
 

Изцеляващи пози при секс


Секс за красота: 4 ползи за външния вид!


Колко калории се горят по време на оргазъм?


Дами, как да се насладите на секса за една нощ?


Как влияе сексът на тялото?


Сексът на първа среща – как се отразява на връзката?

 

 

Коментари

Новини Варна