IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
12:43 | 6 февруари 2020
Обновен: 13:16 | 24 септември 2024

Международният балетен конкурс във Варна е отменен

Нови дати не са обявени от организаторите

По материала работи: Борис Проданов
Международният балетен конкурс във Варна е отменен

Организаторите на Международния балетен конкурс - Варна от едноименната фондация съобщават, че  XXIX издание на конкурса, планирано за 15-30 юли 2020 г., се отлага по технически причини и няма да бъде проведено през настоящата година.

 

Те благодарят за интереса към конкурса и към балетното изкуство и остават във връзка с артистите в името на танца, който винаги ги е събирал на Варненската балетна олимпиада.

 

"Допълнително ще съобщим на официалния ни сайт и в страниците ни в социалните мрежи кога ще бъде проведено неговото XXIX издание", допълват от фондацията.

 

„С всяка година разходите за провеждането на конкурса нарастват, все по-високи стават и очакванията на световната балетна общност към проявата – споделя председателят на фондацията Димитър Димитров. - За съжаление постъпленията в последните години не позволяват организирането на поредното издание на конкурса тази година. Съветът на дарителите на фондация "Международен балетен конкурс - Варна" благодари на всички почитатели и приятели на конкурса, на всички медии от България и чужбина, които десетилетия наред отразяват постиженията на лауреатите от Варна. Ние разчитаме изключително на средства от спонсори, дарители и рекламодатели и сме дълбоко признателни на всички, които ни подкрепяха през годините. Но привлечените за тази година дарения не могат да осигурят финансиране за едно толкова мащабно международно събитие, каквото е Първият и най-престижен балетен конкурс в света.“

 

Прочетете още: Приходите от туристически данък във Варна са намалели

Коментари

Новини Варна