IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
14:10 | 19 декември 2018
Обновен: 02:25 | 27 септември 2024

С фотоизложба варненската пожарна отбеляза 140 годишнина

Снимки и музейни експонати показват развитието на противопожарната служба през годините

По материала работи: Слав Велев
С фотоизложба варненската пожарна отбеляза 140 годишнина

Изложба с фотографии и музейни експонати беше представена по повод 140-тата годишнина от създаването на варненската пожарна. Експозицията може да бъде разгледана в сградата на пожарната, а от 3 до 10 януари тя ще бъде разположена в Община Варна. „Започнахме с една идея в началото на тази година, защото така или иначе знаем, че имаме 140 годишнина и помолих нашия колега гл. инспектор Емил Калинов, който има хоби и е фотограф по призвание да помисли дали не може от държавен архив или от личен архив да подбере подходящи фотоси и снимки, с които да отбележим 140-тата годишнина“, разказва началникът на пожарната комисар Тихомир Тотев.

 

В изложбата освен фотоси, могат да бъдат видени и униформи от различни периоди на пожарната във Варна през годините. Комисар Тотев награди и началника на сектор Пожарна безопасност на Летище Варна главен инспектор Емил Калинов, за заслугите му по събирането на експонати и организирането на честванията.

Емил Дамянов

снимки Пламен Гутинов

Изложбата „Най-старото злато на човечеството“ гостува в Рощок

Коментари

Новини Варна