IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Култура
15:32 | 25 октомври 2017
Обновен: 12:35 | 29 септември 2024

Мюзикъл за морското дъно представят децата от Варненската детско-юношеска опера

Спектакълът е на 6 ноември от 19 ч. в Държавен театър „Стоян Бъчваров“

По материала работи: Пламен Янков
Мюзикъл за морското дъно представят децата от Варненската детско-юношеска опера

Детско-юношеска опера при Общинския детски комплекс във Варна ще представи „Пук. Лили на морското дъно“ на 6 ноември от 19 ч. в Държавен театър „Стоян Бъчваров“.

 

Мюзикълът на Андрей Дренников следва едноименната приказка в прочутата книга „Пет приказки“ на Валери Петров. Представлението ще е първото за новия творчески сезон на децата от Варненската детско-юношеска опера, които са на възраст от 7 до 18 години.

 

 

Освен тях на сцената ще излязат и децата от „Студио Балет”. Спектакълът е една подводна приказка, в която срещите на Лили с морските обитатели се превръщат в истински приключения. За целта допринасят и живописните декори, цветните костюми, музиката, песните  и непринудените изпълнения.

 

Оркестрацията е дело на Ганчо Ганчев, който освен диригент на спектакъла, е и автор на постановката, заедно с Петя Петкова; сценография и костюми - Тодор Игнатов; хормайстор и корепетитор - Миглена Шишева; хореография - Бистра Бъчварова; вокален педагог - Лиляна Кондова. Това е поредният мюзикъл от деца за деца след „Хлапето”, „Уестсайдска история”, „Коледна приказка”, „Магьосникът от Оз”, „Мамма миа!”, „Мечо Пух” и „Анни”.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна