IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
15:26 | 23 януари 2017
Обновен: 07:10 | 5 септември 2024

Фотографска изложба Мост към Кристо гостува в Градска художествена галерия

Откриването е в сряда

По материала работи: Юлиян Атанасов
Фотографска изложба Мост към Кристо гостува в Градска художествена галерия

Запечатаните емоции на нашенци от „оранжевото лято“ на 2016 година, когато „Плаващите кейове“ се превърнаха в метафоричен мост към творчеството на Кристо гостуват в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна. Изложбата гостува по инициатива на Дирекция Култура и духовно развитие на Община Варна. Откриването е на 25 януари (сряда) от 18:00 ч. Гостите ще имат възможност да преживеят по различен начин „оранжевото лято“ на Кейовете, да „видят“ най-голямото арт събитие на годината през множество различни очи и да споделят силата на емоциите.

 

Специално за варненската публика проектът „Мост към Кристо“ ще бъде съпътстван и от изложба, която ще представи селекция от над 30 ръчно подписани от Кристо и Жан- Клод постери, дарени на Варна през 1997 г. Тогава за първи път негова изложба с над 50 проекти, фотографии и ръчно подписани постери е била показана на варненци в рамките на IX международно биенале на графиката. Дарението е следствие на награждаването на Кристо и Жан-Клод със "ЗЛАТЕН ДИПЛОМ", за участието им в VIII биенале на графиката '85г. и за цялостен принос към изкуството на ХХ век. Съпътстващата изложба се показва със съдействието на Галерията за графично изкуство във Варна и е с куратор Пламена Димитрова – Рачва. Студенти от НХА, под ръководството на професор Греди Асса, ще представят тематична авторска инсталация „Мост към Кристо“. Експозицията ще остане до14 февруари.

Четете още: Зов за помощ: Асен Гаргов се бори с тежко заболяване

Коментари

Новини Варна