IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
13:28 | 26 ноември 2016
Обновен: 11:19 | 2 октомври 2024

Московският сити балет с концерт във Варна

Днес от 19:30 часа в Двореца на културата и спорта

По материала работи: Юлиян Атанасов
Московският сити балет с концерт във Варна

Варненци ще имат възможността да се насладят на емблематичния спектакъл „Ромео и Жулиета”, представен от една от най-популярните руски класически балетни трупи – Московският сити балет (Moscow City Ballet), съобщиха организаторите. Днес от 19:30 часа в Двореца на културата и спорта. Концертът е днес от 19 ч. в Двореца на културата и спорта Автор на хореографията и постановката „Ромео и Жулиета” е основателят на Московския сити балет и бивш солист и балетмайстор на Болшой театър - Виктор Смирнов-Голованов. Той е постановчик на знаменития балет „Анна Каренина” съвместно с Мая Плисецкая и създател на първия спектакъл „Маскарад” по музика на Хачатурян.

 

Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история. В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.Московският сити балет е първата недържавна балетна трупа създадена през 1988г. От тогава до днес тя съхранява и развива традициите на класическия руски балет. Нейните постановки отговарят на най-високите стандарти на балетното майсторство. Спектаклите на Московския сити балет се радват на голяма популярност в цял свят. България е част от международното им турне. За всички ценители на красотата, танца и изкуството у нас:

 

 Четете още: С "Код: Безкрайност" галерия "Ларго" чества 8 рожден ден

Коментари

Новини Варна