IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
18:16 | 23 декември 2018
Обновен: 03:03 | 27 октомври 2024

Рецепта на деня: Лозови сарми с шафран и копър

Невероятно вкусни и лесни за приготвяне

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Лозови сарми с шафран и копър

Необходими продукти:

 

2/3 ч.ч. ориз

25 - 30 лозови листа (в зависимост от големината)

4 с.л. зехтин

1/2 глава кромид лук

1/2 настърган на много ситно морков

4-5 цветчета шафран, накиснати в гореща вода (2 ч.ч.)

2-3 стръка копър

сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Запържваме ориза в 2 с.л. зехтин, докато започне да дрънка.

 

Добавяме настърганите моркови и нарязания на ситно лук.

 

Запържваме още малко. Добавяме горещата вода,  в която са киснали цветчетата шафран (около 15 мин), нарязания на ситно копър и останалите подправки.

 

Когато ориза поеме водата, започваме да навиваме сармите както е показано на снимките.

 

 

 

Подреждаме в тенджера, притискаме с чиния, доливаме вода и варим около 60 мин. на не много силен огън.

 

 

Готовите сарми подреждаме в тавичка и при желание запичаме за малко във фурната.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна