Продукти:
3 големи картофа
2 глави червен лук
2-3 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
1 стрък розмарин
Приготвяне:
Нарежете картофите на много тънки филийки като за чипс. Направете същото и с лука, доколкото е възможно като внимавате той да остане на цели филийки, а не да се разпадне.
Подредете картофите по начина, показан на снимката като между филийките вмъквате резените лук. Ако съда за печене се окаже по-голям, добавете още картофи. Поръсете с пипер, сол и зехтин. Отгоре поставете клонката розмарин, която ще отстраните, когато картофите са готови.Печете в загрята на 200 градуса фурна под фолио за 30 минути. Свалете фолиото, усилете фурната на 220 и печете до получаване на коричка.
az-jenata.bg
Четете още: Учени разгадаха загадката с построяването на Стоунхендж
Коментари