IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
13:15 | 1 юли 2018
Обновен: 13:27 | 2 април 2025

Картофи "Слънце" с лук и розмарин

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов
Картофи "Слънце" с лук и розмарин

Продукти:

3 големи картофа

2 глави червен лук

2-3 супени лъжици зехтин

сол

черен пипер

1 стрък розмарин

 

Приготвяне:

Нарежете картофите на много тънки филийки като за чипс. Направете същото и с лука, доколкото е възможно като внимавате той да остане на цели филийки, а не да се разпадне.

 

Подредете картофите по начина, показан на снимката като между филийките вмъквате резените лук. Ако съда за печене се окаже по-голям, добавете още картофи. Поръсете с пипер, сол и зехтин. Отгоре поставете клонката розмарин, която ще отстраните, когато картофите са готови.Печете в загрята на 200 градуса фурна под фолио за 30 минути. Свалете фолиото, усилете фурната на 220 и печете до получаване на коричка.

 

az-jenata.bg

Четете още: Учени разгадаха загадката с построяването на Стоунхендж

Коментари

Новини Варна