IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Избрано
18:10 | 26 май 2016
Обновен: 08:46 | 6 септември 2024

Фондация "Св. св. Константин и Елена" зарадва деца със спектакъл (СНИМКИ)

"Мимски и клоунски истории и разкази" се реализира от студенти от НАТФИЗ и деца от ЦНСТ "Иван Вазов" – София по проект "С изкуството да сътворим усмивка"

По материала работи: Борис Проданов
Фондация "Св. св. Константин и Елена" зарадва деца със спектакъл (СНИМКИ)

 

Като част от съпътстващата програма на II пленер по скулптура "Докосване до природата" в зала "Пресцентър" на Фестивален и конгресен център – Варна, се състоя спектакълът "Мимски и клоунски истории и  разкази" на студенти от НАТФИЗ и деца от ЦНСТ "Иван Вазов" – София. Проявата се организира от фондация "Св. св. Константин и Елена" като част от стипендиантска програма. Зрители бяха деца в неравностойно положение от домовете “Надежда”, “Другарче” и ЦНСТ в Изгрев.

 

Ива и Янита са абсолвентки от НАТФИЗ “Кръстьо. Сарафов” в специалност “Пантомима” и не скриха радостта си от събитието.

“Този проект "С изкуството да сътворим усмивка" е от година с децата ЦНСТ "Иван Вазов" – София. Искаме да благодарим на фондация Св. св Константин и Елена, че ни позволиха да го осъществим с тези деца. Трудно беше, защото те за първи път се сблъскват с театър и сцена. Няма невъзможни неща, децата са прекрасни и ние много ги обичаме”, заявиха младите актриси.

 

Те са работили със свои колеги година с децата, а само за представлението времето за репетиции е отнело 6 месеца. Според Ива и Янита голямата сцена очаква техните възпитаници.

 

В залата се състоя и прожекцията на документалния филм на ТВ "Черно море" – "Ателие под небето" за състоялия се през 2015 г. I пленер по скулптура от камък в курорта Св. св. Константин и Елена.

 

Коментари

Новини Варна